Európai autópiac : 76%-os zuhanás

Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi, illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az ELFOGAD gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

Az európai autópiac áprilisban összeomlott a koronavírus járvány miatt. Az Európai Unióban (EU) 270 682 új autót regisztráltak, ami 76,3 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanebben a hónapban - jelentette be az Acea felelős iparági szövetség kedden, Brüsszelben. A regisztrációk száma már januárban és februárban csökkent, majd márciusban több mint felére esett vissza. Az áprilisi visszaesés a romló vírusválság nyomán most sokkal erősebb volt.
A világjárvány miatt a legtöbb autókereskedés az egész hónapban zárva volt. Az EU 27 piacának mindegyikének el kellett fogadnia a csökkenést a kétszámjegyű százalékos tartományban. A visszaesés a legjelentősebb Olaszországban (mínusz 97,6 százalék) és Spanyolországban (mínusz 96,5 százalék), amelyeket különösen súlyosan sújtott a Corona-válság. Franciaországban is heves összeomlás történt, 88,8 százalékos csökkenéssel. Németországban az új regisztrációk 61,1 százalékkal csökkentek.
A teljes mínusz 2020-ban 38,5 százalék az előző év azonos időszakához képest
A német gyártók körében a VW csoport minden járműmárkájával 72,7 százalékos visszaesést mutatott áprilisban. A Daimlernél a csökkenés még mindig kissé nagyobb volt, 78,8 százalék, míg a BMW-nél a csökkenés 65,3 százalék volt az előző év azonos hónapjához képest. A francia Renault és a PSA autógyártók mindegyike körülbelül 80% -ot, az olasz-amerikai Fiat-Chrysler autógyártó csaknem 90% -ot veszített el.
Az információk szerint az új uniós regisztrációk száma 38,5 százalékkal csökkent az év eleje óta: összesen 2,75 millió járművet regisztráltak. Az EU négy legfontosabb piacának háromában - Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban - az új regisztrációk mintegy felére estek. Németországban az első négy hónap után 31 százalékos visszaesés történt.

CÉGHÍREK
          
        
 ÖSSZES CÉGHÍR

 

ESEMÉNYEK 

     
    
 
Sajnáljuk, nincs ilyen eseményt.
Az összes esemény megtekintése
    

  

LEGFRISSEBB VIDEÓK 
         
ÖSSZES
       

 

KERESÉS 
         
  • Csak a profilképet feltöltött tagok
  • Egyezés az összes feltétellel
  • Egyezés bármely feltétellel