Vidéki pályázati lehetőségek

Adatvédelmi tájékoztató: A felhasználói élmény fokozása és a személyre szabott legjobb ajánlatok érdekében, valamint kényelmi, illetve statisztikai célból weboldalunk  cookikat (sütiket) tárol a készülékén és webszervereken. Abban az esetben, ha hozzájárul a sütik használatához, kattintson az ELFOGAD gombra. Részletesebb információ az "Adatvédelmi szabályzat" menüpontban található.

2019. június 17-től nyílt meg a GINOP-4.1.3 kódszámú lehetőség, hogy a vidéki vállalkozások – vagy vidéki telephellyel rendelkezőek – támogatást igényelhessenek napelemes rendszer telepítésére. A mikro-, kis- és középvállalkozásoknak minimum 3 lezárt üzleti évvel kell rendelkezniük a pályázáshoz, valamint az elmúlt 1 évben 1 fő munkavállalót kellett foglalkoztatniuk. A támogatás segítségével legfeljebb 15 kW-os rendszer telepíthető. A támogatás mértéke maximum 100%, a támogatás összege minimum 1,5 millió, maximum 3 millió forint lehet.

Hamarosan megjelenik a fent említett pályázat „nagytestvére”, amely komplex energetikai fejlesztéseket támogat: 15 kW-nál magasabb teljesítményű rendszerek telepítését, hőszigetelés korszerűsítését, melegvíz-, hűtési-, fűtési rendszerek korszerűsítését, világítási rendszerek felújítását, valamint egyéb megújuló energiájú rendszerek alkalmazását.

A felhívásra csak a vidéki vállalkozások pályázhatnak. A támogatási intenzitás maximum 55%, a támogatás összege minimum 3 millió, maximum 100 millió forint.

Gyakornoki program

Várhatóan 2019 októberétől benyújthatóvá válik az Új gyakornoki program, amely a gyakornokok foglalkoztatását segíti elő, valamint a gyakornok munkájához szükséges eszközök is beszerezhetőek a támogatásnak köszönhetően. A vállalkozásnak vállalnia kell, hogy 6+3 hónapig a fiatalt foglalkoztatja – a támogatott foglalkoztatás ideje 6 hónap, a továbbfoglalkoztatási kötelezettség pedig 3 hónap. A munkájának ellenőrzésére és segítésére kijelölhető mellé egy mentor, akinek arányos bérköltsége szintén elszámolható. A támogatási összeg minimum 4.032.000 forint, maximum 22.176.000 forint.

Közép-magyarországi lehetőségek

Amennyiben nem rendelkezünk vidéki telephellyel, a főváros körzetében is akadnak lehetőségek: hamarosan érkezik a KKV Start Innováció Program, melynek célja, hogy segítsen a vállalkozásoknak új terméket, szolgáltatást, vagy cégen belüli innovációt létrehozni. Erre várhatóan minimum 10 millió, maximum 20 millió forint igényelhető majd, a támogatás intenzitása pedig 60% körül alakul.

Ezen felül kedvezményes hitellhetőségek is elérhetőek – ilyen például az NHP fix hitelprogram, amely segítségével akár 1 milliárd forint visszatérítendő támogatást is felvehetünk, 2,5%-os kamatozás mellett.

CÉGHÍREK
          
        
 ÖSSZES CÉGHÍR

 

ESEMÉNYEK 

     
    
 
Sajnáljuk, nincs ilyen eseményt.
Az összes esemény megtekintése
    

  

LEGFRISSEBB VIDEÓK 
         
ÖSSZES
       

 

KERESÉS 
         
  • Csak a profilképet feltöltött tagok
  • Egyezés az összes feltétellel
  • Egyezés bármely feltétellel